O nama

Astrološki centar Corona je osnovan s ciljem približavanja drevnog božanskog astrološkog jezika svima koji ovaj jezik žele da nauče, kao i onima kojima su pomoć i savet potrebni, a koje poznavanjem ovog jezika astrolog može pružiti. U centru je organizovana trogodišnja edukacija iz najvećeg broja astroloških oblasti, kao i seminari, radionice i predavanja s posebnom tematikom, a s ciljem razvijanja astrološkog načina mišljena i zaključivanja koja omogućavaju dublji uvid u ono što svako od nas na najsuptilnijem nivou jeste, a što definiše naše postojanje i samim tim sudbinu.
Sudbinu kroje brojni faktori, a jedan od primarnih je ime čije značenje ima energiju, a ta energija definiše postojanje i sudbinu. Centar je dobio ime po sazvežđu Corona Borealis (Severna kruna) koje se vezuje za mit o Arijadni i klupku koje simbolično pomaže ljudima da se izbore sa svojim problemima i nevoljama, ali nakon ovladavanja najnesvesnijim delovima sebe što Minotaurov lavirint simboliše. Astrologija je Arijadnino klupko i omoguća da pronađemo izlaz i onda kada nam se čini da izlaza nema. A pružena astrološka pomoć uvek bude nagrađena na isti način na koji je Arijadna bila ovenčana krunom ljubavi, slave i sreće, i upravo ta kruna predstavlja ovo sazvežđe. U ovom sazvežđu od sedam zvezda, koje doista ima oblik krune, nalazi se zvezda Alfeka koja je poznata kao “biser u kruni”, a prevod arapskog naziva ove zvezde je “Oni koji su nadareni za astrologiju”. Cilj centra Corona je upravo da okupi nadarene za astrologiju i od njih načini vrhunske astrologe koji zaslužuju, poput bisera u kruni, centralno mesto na polju astrologije.
Centar vodi Aleksandra Ralić, međunarodno sertifikovani astrolog i učitelj astrologije. Rođena je u Zemunu 27.10.1970, završila je Drugu beogradsku jezičku gimnaziju, studirala književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu, odsek Opšta književnost i teorija književnosti. Astrologijom se bavi od 1999. godine. Svoja astrološka znanja dopunila je na Institutu za astrološka istraživanja i edukaciju “Johannes Kepler” u Beogradu, gde je i diplomirala u prvoj generaciji polaznika 2008. godine, a međunarodnu profesionalnu astrološku sertifikaciju ISAR CAP stekla je u martu 2009. godine. Od 2008. do 2014. bila je redovni predavač iz gotovo svih astroloških oblasti koje se na Kepler institutu podučavaju. Autor je knjige Praktikum iz prediktivne astrologije (2009), brojnih članaka i astroloških tekstova, periodičnih astroloških prognoza za časopise i internet portale, kao i javnih predavanja u okviru astrološkog Kepler kluba u Beogradu. Svoje iskustvo obogatila je i ulogom predavača na KAPA konferencijama profesionalnih astrologa u Beogradu, novembra 2011. i 2013. godine. Astrologija je objedinila njene velike ljubavi: književnost, filozofiju, mitologiju, psihologiju i matematiku, učinila ih živim, i postala njena neiscrpna strast koju godinama s radošću i ljubavlju prenosi na učenike, klijente i ljubitelje astrologije. Corona je kruna te strasti, nastala s jedinim ciljem da neguje i razvija astrologiju koja jeste kruna svih znanja.