Nebeske hronike 11.01. – 18.01.

  • 1

Nebeske hronike 11.01. – 18.01.

Category : Nebeske hronike

I hvata zalet Mars u Škorpionu. Polako ali sigurno korača dobro poznatom stazom, ili, bolje rečeno, putem za neke bez povratka, za neke putem velikih izazova, a za neke putem najdublje transformacije. Zahtevan je ovaj Mars, najzahtevniji jer traži potpuno drukčiji način ispoljavanja od onog koji je za njega tipičan. Traži silovitost bez nasilja, borbu bez povređivanja, strast bez perverzija, prihvatanje bez osuđivanja, smrt bez smrti... To traži da bi uzvratio kreacijom i životom...

No, mnogi od nas ne poznaju to jedinstvo, mnogi od nas žive dualnost i mnogi od nas će upravo sa ovim tranzitom produbiti jaz između sebe i svega što naizgled nismo mi. I osudiće mnogi, povrediće mnogi, i biti povređeni mnogi, i umreće mnogi i pre smrti, a samo retki sa smrću postati večno živi.... Oni koji će bezrezervno i bez straha posvetiti sebe drugima i dati život za bolji život će dobiti suštinu škorpionskog Marsa – večni život... Probudiće Mars u Škorpionu najintenzivnije energije u nama, delove nas nama nepoznate. Iznenadiće nas priliv energije, strast, želja, moć. I treba iskoristiti tu energiju za kreativno stvaranje, za rekonstrukciju, za oživljavanje. Treba ulagati sa ovim Marsom, investirati u kvalitet, jer u suprotnom ta ogromna energija može biti ispoljena kroz agresiju i destrukciju.

Ovu sedmicu otpočinjemo sa Mesecom na početnim stepenovima Vodolije na zvezdi Altair iz sazvežđa Orao koji je u kvadratu sa Marsom na zvezdama iz sazvežđa Device, pa je vrlo intenzivnih sedam dana pred nama. Na ceni će biti hrabrost, neustrašivost i borba za pravdu. Drznuće se mnogi da traže svoja prava, poželeće mnogi bolje i više i dobiće željeno ali uz određenu žrtvu.

Altair je zvezda koja se vezuje za mit o Prometeju, onom besmrtnom junaku koji je bogovima vatru ukrao da bi je ljudima dao. Ali je zbog toga bio kažnjen. I ispaštao je hrabro u bolovima kaznu ne pokajavši se nijednog momenta zbog učinjenog dela. I ove sedmice zablistaće neki Prometej – stvoriće nešto za opštu korist, pomoći onima koji nemaju spreman na sopstvenu žrtvu. I samo oni potpuno iskreni u svojim namerama biće i nagrađeni.

Ovo je i sedmica nagrada i darivanja, primanja priznanja, posebno za ranije učinjena dela. Merkur je retrogradan i spojiće se sa Suncem na 23 stepenu Jarca, na zvezdi Deneb Okab iz Orla, a sedmicu otpočinjemo sa Suncem na zvezdi Deneb iz Orla, pa je ova sedmica zapravo sedmica uticaja ovog sazvežđa koje se vezuje za zlatnog rimskog orla Aquilu koji je bio Zevsov verni pratilac. I evo pohvala najboljim, najvernijim podanicima velikih vladara, onima koji su bliski vlasti, evo i nagrađenih najboljih radnika, evo i neustrašivosti koja će osobu učiniti besmrtnom ili koja će joj podariti moć i pobedu.

No, ovo je i jedno od onih sazvežđa koje nosi naglašenu agresivnost i želju za pobedom, ukazuje na borbu i ratove, kao i na svaku vazdušnu nadmoć. Može ukazati na hrabrost, snagu i junaštvo, ali i na otmičare dece, opasne kriminalce i razne zločince, legionare, kao i sve „pse rata“ koji uživaju da muče svoje žrtve. Budući da je orao stradao od Herkulove strele ova konstelacija nosi sklonost i ka nasilnom završetku života, što će svakako doneti samo zloupotrebljena energija Marsa u Škorpionu.

Ove sedmice, ako izuzmemo aktuelne kvadrate mundanih planeta Urana i Plutona, kao i Neptuna i Saturna na nezgodnoj zvezdi Rastaban iz Zmaja, tj. ako se posvetimo svom malom životu i sitnim svakodnevnim radostima, možemo se i nauživati.

Venera nam ove sedmice pravi trigon sa Uranom iz Ovna, pa evo podrške svakom iznenadnom, neočekivanom putovanju, evo uživanja u avanturi, posebno ako je prethodila neka nezgodna situacija. Ne ljutite se, stoga, ako vam let bude odložen, jer ćete se na aerodromu sjajno provesti. Prihvatite poziv prijatelja, neočekivani poklon, poziv za obrazovno druženje. Zaljubite se u stjuardesu, pilota, stručnjaka za IT tehnologije, astrologa, astrologiju, slobodu. Dozvolite sebi da volite slobodno, ludo, bez ograničenja, što ovaj trigon u svojoj osnovi i jeste – ljubav sad i ovde. Zadržite se na putovanju i iskoristite sedmicu za sporazumni dogovor o razvodu ako je to potrebno.
Iskoristite i sedmicu za poslovne dogovore ako je reč o ponovljenim, odloženim dogovorima i projektima, o nečemu što je bilo sprečeno da se ostvari. Ove sedmice pruža nam se druga šansa da ostvarimo željeno. Trigon retrogradnog Merkura i retrogradnog Jupitera, kao i Sunca i Jupitera je sjajan preduslov za trajniji uspeh. Iskoristite ovu povoljnost i za ponovno dobijanje nekih dokumenata, viza, kredita. Možda ćete morati malo da čekate, možda će se pojaviti neki problem, ali će biti rešen najdalje do kraja meseca.

*

Glavnu ulogu ove sedmice imaju svi koji imaju Sunce i Merkura u aspektu sa Jupiterom – odigraće sjajno! Najbolje će se provoditi oni sa Venerom i Uranom u aspektu. Oni sa retrogradnim Merkurom iskoristiće ponovljene dobre prilike. Oni sa Marsom u Škorpionu i planetama na početnim stepenovima ovog znaka ići će putem kojim se najređe ide...
Aleksandra Ralić

1 Comment

Ana

12/01/2016 at 2:21 pm

Škorpija