Američki predsednički izbori 2016.

  • -

Američki predsednički izbori 2016.

Category : Razno

Autor: Nia Nedeljković

Posle japanskog zemljotresa iz marta 2011. godine, koji je svojom razornom silinom udara pomerio rotaciju planete Zemlje za 10 cm, nijedan događaj nije imao toliko sličnosti sa prethodno pomenutim, koliko izbor Donalda Trampa za predsednika SAD-a. U kojoj meri će ovaj zemljotres pokrenuti geopolitički cunami i sa kojim posledicama, predstoji da vidimo u bližoj budućnosti! Ovaj članak nema za cilj samo da iz astrološkog ugla potvrdi pobedu Donalda Trampa na predsednbičkim izborima u SAD-u, već da pruži dublje razumevanje potreba Duha vremena koji direktno poziva učesnike i nosioce istorijskih tokova da učestvuju u promenama sveta, a koji zapravo predstavlja pravog glasača na predsedničkim izborima.

Pa šta nam to u astrološkom smislu pomaže da proniknemo u potrebe Duha vremena i koji su to sve astrološki „igrači“ koji učestvuju u stvaranju trendova i potreba jednog vremena? Osim Prolećne tačke (koja određuje doba, ere), tu je svakako i fiksna zvezda Regulus, kao veliki predvodnik čovečanstva, a čije kretanje kroz svaki znak Zodijaka od po 2160 godina, veoma dominantno utiče na istoriju ljudske civilizacije, a o čemu detaljnije možete pročitati u knjizi „Odiseja 2012“, od autora Nie Nedeljković i Aleksandra Imširagića. Nadalje u užem smislu ovih velikih vremenskih odrednica koje kreiraju Prolećna tačka i Regulus, transcendente planete i dva velika hronokratora - Saturn i Jupiter, kao i i njihova kretanja su sledeći, uži nivo vremenskih odrednica koje kreiraju potrebe manjih jedinica vremena u okviru velikih ciklusa.

Još 2011. godine, radeći na pomenutoj knjizi, koja je u javnost izašla u septembru iste godine, pokušala sam da objasnim šta je ono što će predvoditi svet u bližoj budućnosti, kroz slike ponovljenih istorijskih trendova, a koji će izroniti iz kolektivnog sećanja čovečanstva na tamno doba naše civilizacije i probuđenu aždaju koja je čovečanstvo, tokom Drugog svetskog rata, povela u sumanutu borbu za prevlast, vodeći ga do same ivice samouništenja. Mislili smo da će sećanje na preživljene strahote stotina miliona ljudi tokom tog mračnog razdoblja predstavljati moćnu lekciju, čije poruke nikada nećemo zaboraviti. Ali, naša genetički utisnuta potreba i glad za moći i dominacijom, postaje naizgled večna lekcija, koju, na putu ka svom odrastanju, naša ljudska civilizacija uvek iznova uči, čini se, bez izgleda da će ispit svoje zrelosti konačno i položiti.

Da bismo razumeli na koji način je jedan politički autsajder došao na čelo najmoćnije države sveta i uspeo da se domogne samog vrha svetske političke moći u sudbonosnom vremenu po stanovnike ove planete, potrebno je da shvatimo da samo naizgled narodi biraju svoje predsednike. Onaj pravi, moćni vladar naših civilizacijskih puteva, koji stoji nevidljiv i sakriven od pogleda mnogih je zapravo sam Duh vremena, koji kroz kolektivno nesvesno utiče na izbore ljudi, kao i na geopolitičke tokove i čitavu našu istoriju. Upravo smo o tom moćnom vodiču civilizacije govorili u knjizi “Odiseja 2012.”, u kojoj smo opisali tendencije koje će biti probuđene u našoj bližoj i daljoj budućnosti, a čije odigravanje jasno vidimo i u današnjoj globalnoj slici sveta.

Osim velikih mundanih promena, koje su najavljene plesom transcendentnih planeta na nebu, tokom proteklih nekoliko godina, a uz koje je značajno spomenuti i promenu znaka Regulusa – moćnog predvodnika čovečanstva, koji je posle 2160 godina prešao iz svog znaka Lava u jedini ženski ljudski znak Devicu, ne treba zaboraviti ni činjenicu, da je ovu veliku civilizacijsku promenu najavio i sam kraj velikog ciklusa Kalendara Maja, kao i ukupno sedam egzaktnih kvadrata Urana i Plutona, koji su se obrazovali između 2012. i 2015. godine, a čiji se uticaj još uvek veoma dominantno očituje na geopolitičkoj sceni, ne samo iz razloga što su njihove lekcije od fundamentalnog značaja za čovečanstvo, već i iz razloga što se još uvek nalaze u kvadratnim i kardinalnim znacima.

U našem istorijskom sećanju na prethodni put kada je Uran iz znaka Ovna obrazovao egzaktan kvadrat sa Plutonom u znaku Raka, možemo da pobudimo sliku samog osvita početka Drugog svetskog rata, tačnije između 1932. i 1933. godine kada je ovaj kvadrat formiran, a čijim uticajem je Hitler sa svojom nacističkom ideologijom dobio vetar u leđa za osvajanje sveta, putem ideje o istrebljivanju Jevreja (Pluton u Raku), a koja mu je poslužila kao paravan za njegovu nezajažljivu, devijantnu želju da ovlada celim svetom. Tridesetih godina prošlog veka, ovaj kvadrat je direktno uticao i na slom berze i veliku depresiju koja je prethodila velikom svetskom ratu.

Ovoga puta, prvi u seriji od sedam kvadrata tokom tri godine, formiran je 24. juna 2012., sa pozicijom Plutona u znaku Jarca, što je pokrenulo divljanje islamskog radikalnog fundamentalizma, eskalaciju terorističkih akcija, jačanje desnih i profašističkih struja u Evropi i čitavom svetu, ali i ponovljeni egzodus čitavih naroda koji su postali “Jevreji” modernog doba, odnosno narodi arapskog sveta, čija religija se može jasno prepoznati kroz znak Škorpiona (u kome je u periodu početka esklacije sukoba na Bliskom istoku boravio Saturn u Škorpionu), kao i znak Jarca, u kome boravi Pluton. Slika egzaktne opozicije, koju u natalnoj karti Evropske Unije formira Mesec (narod) iz 10. kuće ove karte i konjunkcije Marsa i Plutona u Škorpionu u 4. kući, jasno ukazuje na velike probleme sa islamskim terorizmom, koju će Evropa uz pomoć ove opozicione ose preko svoje 10. kuće (vlada i vlast) i 4. kuće (teritorije, domovine i naroda Evrope), imati na svom tlu, a što je dominantno počelo da eskalira još u periodu kada je tranzitni Saturn prelazio preko natalne konjunkcije Marsa i Plutona u karti EU, zajedno sa njima obrazovavši egzaktnu opoziciju sa Mesecom EU.

Ipak, sedam egzaktnih kvadrata Urana i Plutona su nas takođe vratili i u sećanje na period Hladnog rata, kroz sve veću pretnju upotrebe nuklearnog oružja u ime zastrašivanja neprijatelja i takmičenja u “ego tripovima” vladara najmoćnijih naroda sveta, čija taština im potpuno zamagljuje vid pred činjenicom da nisu dorasli predvodništvu čovečanstva, a pred kojim već stoji sve realnija pretnja da se dovede do poslednje stanice svog istorijskog puta, i pre nego što bude skuvano na ovoj, sve toplijoj i zagađenoj planeti. Ipak, u samom kvadratu ove dve mundane planete stoji i poruka suštastvene lekcije za čovečanstvo, a koja govori o konfrontaciji, podeli i borbi za moć, što se vidi iz podeljene slike sveta, koja je izronila iz mraka Drugog svetskog rata, odnosno kroz utemeljivanje dve ključne suprotstavljene osovine moći: Varšavskog pakta i NATO saveza. S’obzirom na to da lekciju o konfrontaciji i strahotama koje ona sa sobom nosi nismo naučili po završetku Drugog svetskog rata, ponovljena ista lekcija je došla ovoga puta kroz ukupno 7 egzaktnih kvadrata tokom samo tri godine! Ovo je bio alarm za buđenje koji niko nije čuo!

Pošto lekcija na nivou čovečanstva nije naučena, sada prisustvujemo upravo toj slici na nivou samih Sjedinjenih Američkih Država, koje inače predstavljaju svet u malom, a u kojoj se ove podele i konfrontacije najsnažnije očituju na svim društvenim i političkim nivoima, konfrontirajući i deleći i sam narod Amerike. Kroz slike kvadrata Urana i Plutona, a posebno i kroz uticaje zodijačkih znakova u kojima oni borave, važno je razumeti da Uran u Ovnu traži potpuno oslobađanje od nametnutih pravila i stega, težeći ka sve snažnijoj potrebi da uspostavi potpuno nova pravila igre. Uran ne bi bio to što jeste, kada se za svoju slobodu ne bi borio na potpuno šokante i nepredviđene načine, a čije smo aktere prepoznavali kroz Asanža, Snoudena i konačno Trampa! Sve veće nezadovoljstvo radničke klase širom sveta neravnopravnom raspodelom kapitala, kao i osećajem potlačenosti mnogih naroda sveta u odnosu na svetskog policajca i vladara (SAD-a), a koji u snažnom stisku drži svet iz nezajažljive potrebe za moći, bogaćenjem i vladanjem, doprineo je sve snažnijoj potrebi uticaja Urana u Ovnu da se suprotstavi neprikosnovenoj moći Plutona u Jarcu na mnogim nivoima društvenog i političkog delovanja. Kada razumemo dublju sliku i potrebu ovako suprotstavljenog Urana u kvadratnom odnosu sa Plutonom, više nas uopšte ne iznenađuje činjenica da je izbor Donalda Trampa za predsednika, zapravo bio potpuno logičan sled događaja.

Ako bismo neku planetu u okviru astrologije mogli da zamolimo da nam se predstavi kao vrhovni Učitelj i delitelj evolutivnih lekcija, to bi svakako bio Saturn, planeta, u čijem znaku boravi Pluton, jedan od dva aktera kvadrata sa Uranom, a koji će u svoj znak Jarca (Saturn) ući 21. 12. 2017. godine, najavljujući intenzivno suočavanje čovečanstva sa lekcijama koje nije savladalo. Od tog perioda, duhovi naše mračne prošlosti će biti pušteni iz boce, a najintenzivniji period ovih tendencija će se osećati od januara meseca 2020. godine, kada se u egzaktnoj konjunkciji tokom toga meseca budu susreli Saturn i Pluton u znaku Jarca! Sve ono što sada vidimo oko nas, samo je prethodnica vrhunca našeg suočavanja sa nerazrešenim i nenaučenim lekcijama, a koje će nas u tom periodu sačekati u svojoj punoj snazi.

Saturn u Jarcu sa sve Plutonom u svom znaku opisuje sve ono, što već sada u prethodnici njegovog puta vidimo: potpuno jačanje desnih struja na svim stranama sveta, povampirenje fašizma i ultradesničarskih struja, kao i dodatno snaženje radikalnog Islama. Pojava Donalda Trampa kao prozvanog od strane Duha vremena, je samo buduća slika sveta ka kojoj idemo, a u kojoj će se odvijati dramatično učenje naše zajedničke lekcije o podeli nečega što nikada nije smelo biti niti jeste podeljeno u Jednoti svega što jeste. Lekcije o konfrantaciji i moći su one koje nam pomažu da se uzdignemo sa nivoa primitivizma i životinjskih instikata, ka probuđenom čoveku uzdignute kosmičke svesti, kojom raspoznaje da je sve deo celine, čiji je deo svako od nas. Svako od nas je ćelija jednog velikog organizma, koga čine najrazličitiji oblici postojanja od ćelija, organa, organizama, preko planeta, zvezda, sazvežđa, galaksija, našeg univerzuma do multiverzuma! Ukoliko se ćelije u našem telu konfrontiraju jedna drugoj, a u potrebi da ovladaju drugima, bez želje da zajedno sarađuju, šta dobijamo? Karcinom i raspad čitavog sistema! Dakle, sama epidemija malignih bolesti na globalnom nivou je ista lekcija koja nam se šalje kako za naše odrastanje na mikro tako i na makro nivou, jer sve je deo HOLOGRAFSKOG UNIVERZUMA! Iz tog razloga je primitivno misliti da nas se ne tiče to što “naša vlada” baca bombe po tamo nekoj zemlji ili direktno utiče na raspaljivanje međusobne mržnje i konfrontacije, jer na kraju te reke ljudi, bežeći od užasa rata koji smo i mi izazvali, i te kako počinju da nas se tiču, jer ruše i naš “uljuljkani, uštirkani svet”. Dakle, akcija uvek stvara reakciju jer je sve uvezano u Jedan sistem čitavog postojanja.

U današnjem vremenu koje prethodi skorašnjem čišćenju i resetovanju na nivou kolektivne svesti čovečanstva, svi smo postali svedoci duđenja povampirenih sećanja na prošlovekovne strahote kroz masovnu pojavu državnika desnih struja i to prvenstveno u onim zemljama koje su blisko sarađivale sa nacističkom Nemačkom, a među kojima je i sama Amerika, koja je aktivno udomljavala naciste po završetku Drugog svetskog rata, radi sopstvenih interesa i vojnog i industrijalnog prestiža. Na dalje vidimo kako ista tendencija počinje da snaži i u Turskoj, Francuskoj, Austriji, na Flipinima ali i na drugim tačkama planete, a čiji vrhunac predstavlja upravo dolazak Trampa na čelo najmoćnije zemlje sveta koja i čini svet u malom.

Dakle, Hilari Klinton nije mogla doći na čelo ove moćne zemlje, jer ovo više nije njeno vreme! Ipak, možemo se osvrnuti i na njenu natalnu kartu po kojoj možemo zaključiti da li je mogla postati lider SAD-a.

Sama natalna karta Hilari Klinton ukazuje na to da ona veoma teško može postati predsednik tokom svog života na regularan način, a to vidimo iz nekoliko dominantnih uglova. Kao prvo, na to veoma snažno ukazuje egzaktan kvadrat njenog vladara MC-a (životnog vrhunca, kao i moguće predsedničke karijere) – retrogradni Merkur, koji se nalazi na poslednjem stepenu njene 12. kuće, što će reći “za malo pa predsednik”, odnosno za malo pa ostvarenje životnog vrhunca! Samim tim ovaj Merkur nije prešao u 1. polje i nije postao viđen kao takav! Sa druge strane, tu njenu potrebu i želju dodatno zaustavlja natalni Saturn, koji ovog Merkura direktno ruši svojom preprekom i egzaktnim kvadratom!

A u tom Saturnu upravo boravi slika samog Donalda Trampa, koji sam po sebi ima loše dostojanstvo u znaku vladanja, znaku Lava, jer je u ovom znaku mesto njegovog izgona. Slabo dostajanstvo ovog Saturna u znaku same vladavine i predsednika, opisuje i svu radikalnu, desnu i tvrdokornu struju koju on zastupa, kao i samu stranku koja mu je dodelila nominaciju na ovim izborima. Na prvi pogled, mogli bismo reći da njen natalni vladar 10. kuće, odnosno njenog sna da postane predsednik - Merkur ima bolje dostojanstvo od Saturna u znaku izgona, a koji predstavlja Trampa, međutim, ono što definitivno njoj ne dozvoljava da se domogne predsedničke pozicije u konfrontaciji sa njim je činjenica da njenim Merkurom vladaju planete Mars i Pluton, koje ujedno predstavljaju i njene vladare Ascendenta, a koje egzaktno kvadriraju njen progresivni MC (životni vrhunac) u njenoj progresivnoj karti za period predsedničkih izbora. Osim toga, slika njene duboke povređenosti ovim neuspehom je oslikana u egzaktnoj konjunkciji koju obrazuju njen natalni vladar 10. kuće (Merkur) i sekundarna pozicija Kirona, a čija se slika jasno može prepoznati i u njenim prvim rečima kojima je započela svoje obraćanje naciji po završetku prebrojavanja glasova, a one su glasile da je ovaj poraz veoma bolan.

Svakako da ne možemo prenebregnuti ni činjenicu da je konjunkcija Kirona i Merkura ujedno obrazovala i veoma jaku konjunkciju sa sekundarnom pozicijom Južnog čvora, koja dodatno ukazuje na gubitak, a o čemu takođe govori i njena natalna konjunkcija Merkura i Južnog čvora! Dakle, za ovu ženu je bilo gotovo nemoguće da dođe do svog životnog vrhunca i postane prva predsednica u istoriji Amerike, jer cela slika ukazuje na to čudesno “zamalo”!

I njena tercijarna progresija za dan izbora dodatno potvrđuje ono što je navedeno, ali otkriva i konačan razlog njenog neuspeha. U ovom slučaju glavnu sliku daju njen vladar Ascendenta Mars i Mesec koji predstavlja narod u karti jednog vladara. Kao što možemo videti, njen natalni Mesec u 4. kući, a koji predstavlja narod u domovini, boravi u egzaktnoj opoziciji sa Marsom, njenim ličnim planetarnim vladarem, a koji boravi u 4. kući tercijara (domovina), odnosno u 10. kući (predsednik) njenog natala. Ovo je jasna slika da suštinski njen narod nju ne prihvata za predsednika i da je doživljava kao veoma nasilnu, ambicioznu i ratobornu.

Snažan pečat stavlja i njeno tercijarno Sunce koje obrazuje jak kvadrat sa njenim vladarima Ascendenta u Lavu, kao i sa progresivnim Plutonom, što je još jedan markantan pokazatelj da ona gubi predsedničke izbore!

Ono što se značajno ističe u njenom natalu je konjunkcija dva njena vladara Ascendenta - Marsa i Plutona, koji borave u 9. kući – diplomatije i predstavnika države koji prevashodno deluje na polju spoljne politike! Da li je ona tu ulogu već ostvarila? Jeste! A ta spoljna politika koju vodi neko sa egzaktnom konjukcijom Marsa i Plutona u Lavu je svakako izuzetno ratoborna, a na šta ukazuje i njen natalni vladar ove konjunkcije – samo Sunce, koje boravi u konjunkciji sa stepenom egzaltacije Plutona!

Dakle, ova žena i kroz delovanje u spoljnopolitičkoj diplomatiji, ali i kao potencijalni vladar SAD-a, ne bira sredstva kojima će ustoločiti neprikosnovenu vladavinu SAD-a kao svetskog gospodara, a čije glavno sredstvo za ostvarenje tog cilja predstavljaju oružani sukobi na svetskoj pozornici (konjunkcija Marsa i Plutona u 9. polju i u znaku Lava), kao i samo Sunce u bliskoj konjunkciji sa stepenom egzaltacije Plutona. U ovoj slici je predstavljena i ona koja ukazuje na prodaju oružja inostranim zemljama, pa i samoj Kraljevini Saudijske Arabije, ako ćemo već da cepidlačimo, a što dominantno opisuje konjunkcija Plutona i Marsa u kraljevskom znaku Lava u 9. polju. A tim oružjem se ratovi na Bliskom istoku dodatno rasplamsavaju!

S’obzirom na to da se njeno natalno Sunce nalazi u 12. polju, ono ukazuje na karmički nastavak ove duše, koja je na isti način delovala i u svojoj prethodnoj inkarnaciji i koja zpravo predstavlja jednog moćnog vladara iz senke. Sunce u 12. kući je još jedna potvrda da se ona veoma teško može domoći predsedničke pozicije na legalan način, ali ukazuje i na to, da je njeno delovanje u pozadini političke scene veoma moćno i snažno! Posmatrajući kartu Hilari Klinton iz karmičkog ugla, konjunkcija Marsa i Plutona u Lavu u njenoj nekadašnjoj 10. kući, vodi nas zaključku da je njeno političko delovanje u prethodnoj inkarnaciji bilo veoma moćno i da putem vladara ove dve planete – Sunca u 12. kući (prošloživotna 1.), ona podsvesno ima veoma snažna sećanja na taj period svoje nekadašnje vladavine, a koji ju je i motivisao da se ponovo domogne uloge ključnog igrača i u sadašnjoj inkarnaciji. Međutim, iz svih prethodno navedenih pokazatelja, ovoga puta njoj je namenjeno da deluje iz pozadine.

A sada možemo razmotriti šta je ono što je jednog političkog autsajdera dovelo na čelo, trenutno najmoćnije zemlje sveta.

Donald Tramp je čovek koji je rođen sa Ascendentom na fiksnoj zvezdi Regulus, a čija je pozicija na 29. stepenu Lava bila sve do 21. 12. 2011. godine! Ovo je na prvi pogled slika kralja, kakvog Donald Tramp sebe lično i doživljava! Ono što je veoma zanimljivo je i činjenica da je progresivni vladar njegovog natalnog Ascendenta (Sunce), veoma skoro promenilo znak i ušlo u Devicu, a na čijem nultom stepenu boravi i sam Regulus na njegovoj sadašnjoj poziciji! Dakle, kada je Donaldu Trampu pre godinu dana palo na pamet da se kandiduje za predsednika, njegovo progresivno Sunce je boravilo na samom Ascendentu njegovog natala, pokrećući u potpunosti ideju da krene u trku za Belu kuću.

Godinu dana kasnije, njegovo progresivno Sunce (kao vladar Asc) to i ostvaruje, pozicionirajući sa na sadašnju poziciju Regulusa – jednog od najznačajnijih predvodnika čovečanstva! Dakle, ovaj čovek čitav svoj život gradi na slici Regulusa – zvezde koja predstavlja kralja nad kraljevima, a za čiji uticaj su bile vezane i vladavine Moamera Gadafija i Slobodana Miloševića. Za razliku od Hilari Klinton čiji se vladari Ascendenta nalaze u 9. polju ukazujući na diplomatiju i delovanje kroz spoljnu politiku države, Donaldov vladar Ascendenta – Sunce koje sa sobom nosi otisak Regulusa (kralja), odlazi u 10. polje, na 22. stepen Blizanaca a koji je analogan 10. stepenu, odnosno stepenu državnika i vladara, čime neopozivo ukazuje na predsedničku poziciju i to baš u SAD-u, čija zemlja se i nalazi pod vladavinom Blizanaca, dok 22. stepen ovog znaka direktno ukazuje na Ameriku i sam New York, a odakle je Donald Tramp i pratio prebrojavanje glasova! Još jedan od ozbiljnih pokazatelja da je ovaj čovek bio predodređen da se domogne predsedničkog mesta, je i činjenica da njegovo Sunce boravi na fiksnoj zvezdi Mintaka iz sazvežđa Oriona, a koje predstavlja ne samo SAD, već i Donalda Trampa lično! Orion je bio hvalisavi div, koga je svojim repom proboo i ubio Škorpion! Da li bi se ovaj mit u bližoj budućnosti doslovno mogao i odigrati? Pokušaj atentata na ovog čoveka može biti veoma izvesta, posebno ukoliko obratimo pažnju na prirodu zvezde Mintake, koja govori o skrivenim neprijateljima, velikim opasnostima i padu Oriona, a što se može odnositi kako na Donalda Trampa, tako i na same Sjedinjene Američe Države, čiji je on više nego očit mitološki predstavnik. Još jedan pokazatelj ovakvog mogućeg scenarija je i sam MC na fiksnoj zvezdi Algol, koja je takođe posebno dramatična. Duboko verujem da do ovakvog scenarija neće doći, jer bi to moglo pokrenuti nezadrživ cunami. Ipak, velika opasnost od ovakvog scenarija postoji, a na šta će u nastavku teksta ukazati i drugi planetarni pokazatelji, ali i sama natalna Trampova Lunarna eklipsa, a u koju je uključena pozicija Mintake u natalu Donalda Trampa!

Međutim, ova otežavajuća okolnost za njegovo predsednikovanje koja je oslikana i u slici Lunarne eklipse (pomračenja Meseca), je nešto što utiče i na veoma dramatične scenarije po narod koji predvodi! Njegova natalna Eklipsa, konjunkcijom Sunca sa Severnim čvorom u 10. kući opisuje sudbinsku odrednicu koja će ga dovesti do prvog čoveka SAD-a, dok Mesec u konjunkciji sa Južnim čvorom opisuje narod koji doživljava gubitke, oseća strah i ne vidi više pravac kretanja. Sa ovakvom konjunkcijom, narod može osećati da se stvari okreću unazad i da se na izvesnom nivou “istorija ponavlja”.

Mnogi “duhovi prošlosti” mogu biti pušteni iz boce, dok predrasude i konfrontacije na raznim društvenim nivoima mogu dobiti vetar u leđa. Eklipsom Sunce i Mesec stoje u ogledalu, jedno naspram drugog, ali se od pomračenja uopšte ne vide! U ovoj slici su razum (Sunce) i osećanja (Mesec) u velikom raskoraku iz čega vidimo veliku opasnost koju izaziva aktivacija Donaldovog natala, kao predsednika SAD-a. Dodatno ova slika ukazuje da postoji velika opasnost i od probudbljivanja jaza između vlasti i naroda kao i osećaja gubljenja kompasa! S’obzirom da se Sunce (predsednik) nalazi u znaku Blizanaca (SAD), a Mesec u znaku Strelca (svet), ovde možemo videti i jasnu sliku velike uznemirenosti među narodima sveta, a koje je ovakav događaj ostavio u potpunom šoku i osećaju konfuzije! Po svojoj simbolici, međutim, ova Trampova natalna eklipsa, u potpunosti se usklađuje sa potrebama egzaktnog kvadrata Urana i Plutona, čije su se suprotstvaljene potrebe za dominacijom i moći vladajućih struktura (Pluton) i želje Urana da se oslobodi, prouzrokovale čitav niz potpuno neverovatnih događaja, koji su doveli do konačnog ishoda. Ove dve potpuno različite prirode i potrebe mundanih aktera, dominantno ukazuju i na konfrontaciju desnice i levice, ali i svih drugih oblika nerazumevanja, konflikata i kontradiktornosti! Ako se samo prisetimo da je Donald Tramp dobio predsedničku nominaciju od stranke čiji su se članovi redom ograđivali od njega, preko činjenice da su nezadovoljne mase ljudi, koje su uljuljkanom američkom establišmentu dugo vremena bile potpuno nevidljive, zbog čega su masovno donele odluku da svojim glasanjem nešto radikalno promene, pa sve do činjenice da je Hilari Klinton, odnela veći broj glasova, a Donald Tramp ubedljivo pobedio po elektorskim glasovima, slika potpune konfuzije i konfrontacije se sa neba (kvadrat Uran – Pluton) i Trampovog natala doslovno odigrala na Zemlji.

Neugodne slutnje ove Trampove eklipse, koja se provlači osom 4 – 10 (narod – predsednik), dodatno potvrđuje i slika snažnog arhetipa Regulusa koju ovaj čovek čitavog svog života i živi, a čija mitološka potka ukazuje na mogući tragičan pad sa velikih visina. Ako se setimo dva Regulusova zemaljska predstavnika – Moamera Gadafija (Asc na Regulusu) i Slobodana Miloševića (Sunce i Merkur na Regulusu), razotkriće nam se jasno upozorenje koje Regulus uvek sa sobom nosi, a to je da ukoliko se zaigramo uloge moći koja nas udaljava od istinske potrebe naroda koga predvodimo, sa pozicije najsjajnijeg sunca ćemo pasti sa velikim treskom. A to je sama suština i lekcija Regulusa. S’obzirom da je Donald Tramp čovek kojime moć vlada, baš kao što i on vlada nad njome, postoje indicije da ga ozbiljan pad može sačekati na njegovom putu.

Kada pogledamo u progresivni Mesec Donalda Trampa, koji će za veoma kratko vreme doći u egzaktnu konjunkciju sa njegovim natalnim Saturnom na 23. stepena Raka (a tako postavljen Saturn ukazuje na desno, radikalno i nacionalističko krilo), uviđamo potencijalnu opasnost koja se približava! Ova snažna konjunkcija unosi sve veći strah od delovanja radikalnih i desnih struja u samoj Americi, a deo naroda koji ne pripada belačkoj većini se može podsetiti istorijskih patnji koje su duboko utkane u kolektivnu svest Amerike. Njegov progresivni Mesec će ujedno time obrazovati i egzaktan kvadrat sa progresivnim Jupiterom na 23. stepenu Vage, a koji predstavlja natalnog vladara 8. kuće Donalda Trampa. Sa druge strane, Trampov direktivni Pluton, kao natalni vladar 4. kuće (kraja života), stoji u egzaktnoj konjunkciji sa natalnim vladarem 8. kuće (smrti) – Jupiterom, čime se svakako pomalja slika potencijalne opasnosti od atentata, a što nam samo potvrđuju i same mitološke slike Oriona i Regulusa, koje ovaj čovek dominantno živi. To su svakako i slike velikih tenzija i straha u samom narodu. Ipak, verujem da bez obzira na potencijalno opasnu prepreku na njegovom putu ka Beloj kući, progresivni Mesec će obrazovati za 2 meseca konjunkciju sa njegovim natalnim vladarem MC-a (Venerom u Raku), što između ostalog ukazuje i na njegovu inauguraciju u tom periodu.

Ukoliko Donald Tramp bude ušao u Belu kuću i ostane na vlasti, najizazovniji period za njega će svakako biti januar 2020. godine, kada egzaktna tranzitna konjunkcija Plutona i Saturna u Jarcu, bude obrazovala opoziciju sa njegovim Saturnom u Raku. Ovo će upravo biti period početka sledećeg predsedničkog mandata, za koga bi i sam Tramp mogao biti u trci, ali ta vremena će biti znatno komplikovanija od ovog, u kom je on po prvi put postao predsednik. To će biti veoma izazovno doba za američki narod, ali i za čitavu planetu, tokom koga mogu nastupiti veliki rasni nemiri, represija na mnogim nivoima, strah i bujanje diktatura, neonacizma i desnih progresivnih snaga. Opasnost od radikalnog Islama u tom periodu može takođe biti dodatno podstaknuta.
Međutim, slika egzaktne konjunkcije direktivnog Plutona na natalnom Jupiteru, sa kojima Uran iz 10. kuće obrazuje egzaktan trigon, je ujedno pokazatelj i najveće moći koje se Donald domogao, a koja bi mu svakako značajno mogla pomoći da moć svojih kompanija dodatno ojača. Njegov natalni Uran koji boravi u 10. polju, ukazuje na potpuni preokret koji donosi ovaj čovek kada postane predsednik. S’obzirom da je sam Jupiter, kao vladar Meseca (naroda) u egzaktnom trigonu sa Uranom (preokretom tokom njegove predsedničke karijere), možemo zaključiti da njegovo delovanje kao predsednika, narodu svoje zemlje, ali i narodima sveta (Mesec u Strelcu), on može doneti i nadu u promene i boljitak. Za razliku od Hilari Klinton – duplog Škorpiona, veoma opasne i proračunate žene, sa Suncem i Merkurom u 12. kući i sa konjunkcijom Plutona i Marsa u Lavu, Donald Tramp sa svojim Suncem u Blizancima, Mesecom u Strelcu, Jupiterom u Vagi i Merkurom i Venerom u Raku, zapravo izgleda kao jedan veliki, dobroćudni mačak! On u svojoj suštini to i jeste. Osnovni problem njegovog natala je upozorovajuća slika velikih kontradiktornosti i promena, koje on svojim sudbonosnim dolaskom na vlast, iz svih do sada navedenih razloga pokreće. Njegov egzaktan trigon Urana i Jupitera je gradio njegovu poslovnu imperiju, ali ga je navodio i na potpuno hazarderske zamisli u koje je verovao i hrabro ostvarivao. On duboko veruje da može na isti način na koji je izgrađivao svoje lično poslovno carstvo, izgraditi i samu Ameriku. Njegov vladar MC-a, Venera u Raku istinski i patriotski voli svoju zemlju, ali Saturn u znaku svog pada, koji je boji svojim prisustvom, definiše i ispoljava njegove radikalne stavove i zamisli. U svakom slučaju, ma kako nam se ove potpuno protivurečne slike činile suludim, one su ujedinjene u Trampovoj ličnosti kroz pokazatelje njegovog natala. Sve ono što smo mogli da vidimo i čujemo tokom predsedničke kampanje, zaista je deo njegovog bića, koje odiše kontradiktornošću, ali i naivnom iskrenošću i verom u sopstvenu snagu i viziju, koju je samome sebi, svojim životom i dokazao.

Još jedan izuzetno značajan pokazatelj aktivacije Trampovog Urana u 10. kući, odnosno njegove neočekivane pobede i promena koje će ona doneti je svakako i egzaktna konjunkcija Donaldovog progresivnog Severnog čvora i natalnog Urana, a koji ujedno obrazuje i egzaktan trigon sa njegovim natalnim Jupiterom i direktivnim Plutonom. Ovo su veoma snažni pokazatelji da na ovim predsedničkim izborima u SAD-u nije moglo biti drugačije! A šta je uticalo na to da je Donalda Tramp malo ko mogao da prepozna kao nekoga ko će zauzeti predsedničku poziciju? Taj odgovor svakako leži u slici egzaktne konjunkcije njegovog progresivnog MC-a, koji tokom ove godine boravi na samom vrhu Trampove 12. kuće natala, a čiji vladar – Sunce je u svom progresiovnom kretanju ušao u 1. polje natala sedajući na fiksnu zvezdu Regulus! Da se kojim slučajem to progresivno Sunce nalazilo u njegovoj 12. kući, odnosno da nije prešlo u 1. polje, Donald Tramp bi ostao u senci dubokog ubeđenja svih onih koji nikako nisu mogli da ga povežu sa predsedničkim mestom! Upravo je povezivanje njegovog sekundarnog MC-a sa vrhom 12. kuće doprinelo da on bude neviljiv svima, sve do samog kraja dok vladar te konjunkcije (Sunce) svetu nije obznanilo njegovu pobedu pozicijom u 1. polju na zvezdi Regulus.

Donald Tramp i Evropska Unija

I pored toga što se mnogi evropski državnici pribojavaju da će dolaskom Donalda Trampa na vlast Evropska Unija biti “puštena niz vodu”, natalne karte Trampa i EU se sa ovim očekivanjima ne slažu. Kao što možemo videti, MC Donalda Trampa boravi u egzaktnoj konjunkciji sa opozicijom Meseca i konjunkcije Plutona i Marsa u Škorpionu, čime uviđamo da bi on mogao biti veoma zainteresovan ne samo za pitanja EU, već ponajviše i za obračunavanje sa islamskim terorizmom. Da će vremnom postojati sve veća opasnost od islamskog terorizma i na tlu SAD-a kao i povezanost ovih delovanja između EU i SAD-a, ukazuje i činjenica da se sam vrh 4. kuće karte Donalda trampa (njegove domovine), nalazi u egzaktnoj konjunkciji sa Plutonom i Marsom karte EU, a koja opisuje islamski fundamentalizam i terorističke aktivnosti.

Njegov natalni Mars obrazuje T kvadrat sa ovom snažnom opozitnom osom u karti EU, čime vidimo da će on direktno biti uključen u ovakve događaje, ali i da je izvesno da zbog pozicije Marsa u njegovoj 12. kući, neće biti u stanju da vuče uvek prave i pravovremene poteze. Takođe, njegov egzaktni trigon Jupitera i Urana, čije planete formiraju i gotovo egzaknte sekstile sa Ascendentom EU i te kako ukazuju na zalaganje za dobrim i zaštitničkim odnosima sa EU. I naravno, sam vladar MC-a (Merkur), svojim egzaktnim trigonom sa natalnim vladarem MC-a karte Evropske unije (Suncem), dodatno potvrđuje njegovu tendenciju da ostvari snažan odnos sa Evropom. Ipak, zbunjujuća stvar, koja će ostati enigma za Brisel je svakako njegov odnos sa Rusijom, a koji je predstavljen gotovo egzaktnim trigonom koje njegovo Sunce (predsednik) ostvaruje sa Saturnom karte EU, a koji direktno opisuje Rusiju! Dakle, Tramp nema stav o Rusiji kakav su imali njegovi prethodnici, već bi ovaj trigonski aspekt mogao podstaći njegovu težnju da vremenom ostvaruje sve bolju saradnju sa Rusijom.

U kom pravcu bi se mogli odvijati odnosi SAD-a i Rusije, možemo razmotriti u nekom od narednih članaka, a za sada je važno da konačno razumemo šta je to što je Donalda Trampa dovelo na vlast, kao katalizatora velikih promena i turbulentnih vremena koja su pred nama, a koja zapravo služe civilizacijskom odrastanju čovečanstva. Ne možemo krenuti napred ka dobu Vodolije, dobu probuđenog čoveka, ukoliko ne razrešimo i ne naučimo fundamentalne lekcije naše evolucije o suštastvenoj istini o nama samima, istini da smo svi mi Jedno!