Nebeske hronike 21.12. – 28.12.

  • -

Nebeske hronike 21.12. – 28.12.

Category : Nebeske hronike

Na dinamizam ove sedmice uticaće primarno Merkur koji će napraviti brojne aspekte i tako ovu sedmicu učiniti vrlo intenzivnom. Taj intenzitet naglašen je od prvog dana kada Merkur formira kvadrat sa Uranom i tako opet oživljava T-kvadrat Plutona, Urana i Marsa koji tek što je prestao s dejstvom, pa se nastavlja srodna atmosfera na mundanom nivou ali i sa određenim ubrzanjem.

Sedmicu otpočinjemo egzaktnim kvadratom Merkura i Urana a završavamo skoro egzaktnim kvadratom Merkura i Marsa, pa će ova pokretačka energija kvadrata u kradinalnim znacima planeta koje same po sebi, a posebno u uzajamnoj kombinaciji, simbolišu brzinu pokrenuti i one najstatičnije.

Ludih sedam dana je pred nama. Svi će negde juriti, žuriti, preticati, kako korakom, prevoznim sredstvom, tako i mislima. Najluđe misli mogu nam pasti na pamet, a najluđe je što se mogu s lakoćom i neverovatnom brzinom i ostvariti. Ideje će se rađati jedna za drugom a od najveće je važnosti da ipak budemo racionalni jer će se materijalizovati ipak one koje imaju i realne osnove. Jupiter iz Device će podržati Merkura trigonom u petak, pa će ovaj zemljani trigon nagraditi preduzimljive, radne, strpljive i nadasve skromne. Nagrada može biti manja od očekivane, ali će svakako ohrabriti mnoge za dalji napredak.
Oni manje skromni ali i hrabriji, impulsivniji, neće zadovoljiti „mrvice“. Želeće više i doživeće novonastalu atmosferu kao nepravdu. Pobuniće se njihova nemirna priroda protiv svega i svih, i izrećiće i šta treba i šta ne. A važno je da ne preteraju jer svako preterivanje rađa novi problem bilo na ličnom bilo na poslovnom planu. Pobuna će mnogima delovati opravdana ali će mnogi mnogo rizikovati, a mali broj njih će ostvariti korist. Među njima će biti oni koji umeju da se isključe kad je potrebno, oni koji umeju da osete momenat i čuju tišinu, oni koji osećaju stacionarnog Urana.

Ostali će propustiti da nauče lekciju pa će imati problem sa električnim aparatima, u saobraćaju, u komunikaciji, sa telefonima, automobilima, dokumentima, majstorima, komšijama, braćom, rođacima. Svađaće se ili će biti svedoci svađa, tuča, napada, nesreća, pljački. Biće nerazumni, plahoviti i siloviti i takve situacije kreirati. Mnogi će poželeti da napuste mesto boravka, dom, ili radno mesto. I nije to možda loša odluka ali je važno da nije ishitrena i da pritom nikoga ne povrede svojim odlaskom.

Mars će prelaziti preko zvezde Foramen iz sazvežđa Argo Navis koja ima i značenje „Ključaonica“ pa se neke tajne lako mogu saznati, ali može ukazati i na povrede očiju ili da neko može biti povređen upravo zbog nekog saznanja. Takođe se vezuje i za saobraćaj pa dodatno naglašava opasnost posebno pri velikim brzinama. No, s druge strane može dati i uspeh vezano za neke izume u mašinskoj industriji. Stoga, mislite kreativno ove sedmice i bićete nagrađeni.

Mars će preći i preko Spike na 23 Vage, a ova je zvezda tradicionalno simbol znanja i dubokih uvida, kao i šanse koja se pruža a koju treba iskoristiti. Tu je i zvezda Arkturus iz Bootesa koja daje izobilje, visok položaj i putovanja, pa sve ovo treba iskoristiti bilo da je reč o izumima bilo o odlasku u potrazi za srećom.

Ove sedmice, tačnije u utorak oko 6 ujutru, Sunce će dostići svoju maksimalnu južnu deklinaciju i najaviti dolazak zime. Najduža noć i najkraći dan su pred nama, ali i sve duži dani uskoro. Period boravka Sunca u znaku hladnog, uzdržanog, tradicionalnog, radnog Jarca je na najvećem delu planete period nerada, praznovanja, druženja, posvećivanja porodici. I naizgled potpuno suprotan onome što znak Jarca simboliše. No, Jarac je ženski znak, znak koji je odgovoran i koji voli da skuplja, čuva, održava, pa nam ove sedmice otpočinje period kada postajemo više odgovorni kako za sebe tako i najbliže. Simboliše Jarac i zrelost i kraj, pa počinjemo da sumiramo iskustva tekuće godine čiji se kraj nazire, sa željom da dovedemo do kraja ono što je moguće završiti.
Olakšaće nam u tome Venera koja će formirati sekstil s Jupiterom u četvrtak, a potom sekstil s Merkurom u petak, pa će mnogi sa uživanjem kupovati poklone najmilijima. Mnogi će imati potrebu da mnogo vole i da to kažu i pokažu. Mnogi će krenuti na put gde ih čeka dugo očekivana radost. Mnogi će potrošiti više od onoga što imaju da bi bili najlepši u najluđoj noći. Drugi će opsedati knjižare tokom Mesečevog boravka u Blizancima i potrošiti malo bogatstvo na knjige, ukrasne papire, olovke, kutijice, sitnice. Drugi će uživati u društvu najmlađih koji će poslednjih dana ove sedmice biti najradosniji. Uzdržite se od izgovaranja grubih reči klincima ili u njihovom prisustvu, i nemojte ih kažnjavati i grditi jer će sigurno sa kvadratom Merkura ka Marsu biti nemirniji nego inače. Brinite se samo za njihovu sigurnost i ne zaboravite one male Merkure koji nemaju, onu dečicu kojoj je u Jarcu hladno i koja iza sebe imaju teška iskustva.

*

Glavnu ulogu ove sedmice igraju nervozni Merkurijanci, oni sa nezgodnim aspektom Merkura i Urana. Pridružiće im se i oni sa dobrim aspektom Merkura i Jupitera. Najzahvalniju ulogu imaju oni sa aspektom Venere i Jupitera. Tokom vikenda prozvani će biti i oni sa Merkurom i Marsom u aspektu.
Aleksandra Ralić